פיצויים – למשוך או לא למשוך? זאת השאלה!

אנשים רבים מתלבטים לגבי משיכת פיצויים בעת סיום העסקה, בעוד אחרים רואים בפיצויים בונוס תקופתי איתו יוכלו להחליף את הרכב או לסוע לחו"ל.

 אך האמת היא, שנושא הפיצויים טומן בחובו עולם שלם של שיקולים שיש לקחת בחשבון טרם ההחלטה אם למשוך את הכסף או להשאירו בקופה. ברשימה זאת נסקור חלק משיקולים אלה.

  1. משיכת פיצויים תלויה, בין היתר, בגיל הפורש. בעוד שבגילך צעיר הנטייה תהיה לטובת השארת כספי הפיצויים בקופה לטובת קצבה עתידית, בגיל מבוגר יותר יש לקחת בחשבון שמשיכה משמעותה הקטנת הקצבה שתשולם בגיל פרישה.
  2. ניצול פטור על הפיצויים בשנות העבודה המוקדמות וטרם הפרישה, מקטין את שיעור הקצבה הפטורה שניתן לקבל בגיל פרישה, ולכן תכנון נכון של משיכת הפיצויים עשוי להביא לחסכון מס גדול יותר. למשל כאשר הפורש הכנסות בשיעורי מס גבוהים ותוחלת הגדלת הפטור לכל חייו גבוהה מהחבות המס בפועל על הפיצויים הפטורים.
  3. אם כבר התקבלה החלטה למשוך פיצויים יש לבחון את כדאיות פריסת פיצויים. פריסת פיצויים משמעותה חישוב מס על פני מספר שנים חלף חישוב מס בשנה אחת (שנת הפרישה או השנה שלאחריה, בתלות במועד הפרישה). נקודת המוצא היא שבשנים הבאות (שנות הפריסה) ההכנסה תרד ולכן פריסת החלק החייב בפיצויים לשנים הבאות יביא לצמצום חבות במס בפועל. חשוב לזכור, כי פריסת פיצויים נועדה רק לצורך חישוב המס ואין משמעותה שמשיכת הכספים מבוצעת על פני השנים. כמו כן, יש לדעת כי בכל שנות הפריסה יש חובה להגיש דוחות לרשות המיסים על מנת שיערך חישוב המס הסופי.
  4. אם כבר החלטנו שכספי הפיצויים לא ייועדו לקצבה עתידית, מומלץ לבצע משיכה בסמוך למועד הפרישה ולאחר קבלת אישורי המס המתאימים או לחילופין, לוודא שרכיב המס מנוכה ומשולם לרשות המיסים.
  5. והכי חשוב! לא להזניח את הטיפול בנושא הפיצויים ולקבל החלטות, לאחר יעוץ כמובן, מיד בסיום העסקה. שכן, יש החלטות שלא נוכל לקבל בדיעבד ובמרחק של שנים ממועד סיום העסקה גם יהיה קשה לשחזר מסמכים שיאפשרו הסדרת המיסוי באופן מיטבי.
שתף מאמר באמצעות:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
X סגירת נגישות
תודה רבה
הטופס נשלח בהצלחה.
תמיכה בוואטסאפ